Турски ф'стаци

Турски Антепски ф’стаци на големо

Турски Антепски ф’стаци на големоТурски ф’стаци

Ние сме производител и извозник на турски ореви од ф’стаци како солени и печени, турски кернели од ф’стаци, лоцирани во Турција.
Прекрасен турски извоз на фстаци од Антеп

Турски ф'стаци
Турски ф’стаци

Ние сме трговец на големо и извозник на турски ф’стаци Антеп. Можеме да испорачаме секаков вид ф’стаци во Турција.
Ве молиме слободно контактирајте со нас каков било интерес за нашите производи.

ITC NUTS COM

www.itcnuts.com

Е-пошта: cinarogluft@gmail.com
Whatsapp: +90 533 2460404

Нашата компанија има повеќе од 50 години искуство со турски ф’стаци Антеп и суви ореви. Ние сме продавач на големо со турски ф’стаци Антеп. Ние сме и компанија извозник на турски ф’стаци Антеп со години. Нашите производи се со прв квалитет. И нашите цени се секогаш конкурентни. Нашата најголема цел е задоволството на нашите клиенти.

Секогаш сме фокусирани на долгорочни бизниси.
Турскиот ф’стак Антеп е еден од највкусните видови ф’стаци во светот. Турските ф’стаци Антеп се помали од иранските и американските ф’стаци. Устите на иранските и американските ф’стаци се веќе отворени.

Се чини дека јадрото ф’стаци е подготвено за гаснење. Сепак, устата на турските ф’стаци Антеп е затворена. Но, вкусот на турските ф’стаци Антеп е навистина вкусен. Поради ова, компаниите или слаткарниците претпочитаат турски фстаци од Антеп во нивните слатки или колачи.

Во Турција користиме семки од турски ф’стаци за производство на турски баклави Антеп, луксузни турски локуми и сите други слатки и колачи.

ИСХРАНА И ПРИДОБИВКИ ОД ФСТАШОТ АНТЕП

Турските ф’стаци Антеп се деликатес во кој уживаат луѓе од сите возрасти во сите годишни времиња. Најчесто тоа е здрава ужина. Целосна радост е да се има закуска на работа. Освен дома, во посета на пријатели, па дури и правење здрава ужина.

Јаткастите плодови и природното сушено овошје се исклучително богати по хранлива вредност велат нутриционистите. Го забрзуваат метаболизмот и го зајакнуваат имунолошкиот систем.

Познат е фактот дека секој орев има свои здравствени аспекти. Турските ф’стаци Антепските ореви се особено богати со витамини А, Б1, Б2, Б6, Ц и Е. Исто така, содржи многу железо, калциум, јаглени хидрати, фосфор и протеини.

Ви препорачавме да јадете грст печени турски ф’стаци Антеп на ден за да добиете енергетска поддршка. Особено луѓето кои постојано се чувствуваат уморни или имаат потешкотии да се фокусираат.

Во светот повеќе се става акцент на здравата исхрана. И навиките за консумирање храна се враќаат во минатото. Како што се зголемува свеста, луѓето претпочитаат поздрави закуски како што се јаткастите плодови. И тие се откажаа од конзумирање на грицки како што се чипс, крекери и бисквити кои содржат штетни адитиви.

Во денешно време луѓето најчесто консумираат ф’стаци како солени и печени.

ВИДОВИ ФСТАЦИ ГИ ИЗвезуваме

СОЛЕНИ И ПЕЧЕНИ ТУРСКИ ФСТАЦИ ВО КОРКА

На големо продаваме турски ф’стаци Антеп. Најдобрите турски ф’стаци Антеп се собираат на крајот на август или првата половина на септември. Надвор од ф’стакот има мека, црвена лушпа во боја.

По бербата, турските ф’стаци Антеп ги суши на природен начин на сонце. Кога црвената лушпа се исуши, ги покриваше најдобрите турски ф’стаци Антеп и го чуваше производот до 2 години.

Прво ја тргаме црвената лушпа и ги отвораме затворените ф’стаци. Потоа произведуваме солени и печени најдобри турски ф’стаци Антеп.
Излупените ф’стаци ги кисеме со сол. Потоа се пече и се остава да одмори. Турските антипски ф’стаци се многу вкусен јаткасто овошје.

Конечно, потрошувачите претпочитаат да јадат ф’стаци сами. Но, тие исто така можат да претпочитаат да консумираат заедно со други јаткасти плодови.

СОВРШЕНО ЗЕЛЕН ТИП АНТЕП ФСТАСК СЕРНЕЛО

Совршениот зелен ф’стак е еден вид турски ф’стаци од Антеп. Ги береме ф’стаците пред да созреат. Потоа извадете ги јадрата од лушпата. Потоа се добива совршено зелено јадро од ф’стаци. Совршениот зелен ф’стак е најквалитетниот и највкусниот род Фстаци. Поради ова, ние користиме совршено зелено јадро генерално за производство на турска баклава. Има многу интензивен вкус и ароматичен вкус.

МАВАРДИ ТИП ТУРСКИ ЈАРКИ ФСТАСКИ АНТЕП

Турскиот кернел од ф’стаци Antep Mawardi е второ најдобро квалитетно јадро. За добивање на турски кернели од ф’стаци Antep Mawardi, ги береме ф’стаците кога тие се речиси зрели.

Затоа бојата на маварди е помеѓу совршено зелено јадро и црвено жолтеникаво јадро. Значи, најдобриот тип на турски ф’стаци Маварди, Антепското јадро е еден вид мешавина од совршените зелени и црвени жолтеникави типови јадра. Јадрото од ф’стаци маварди го користиме генерално за правење колачи, колачиња, локум и турска алва.

ЦРВЕНО ЖОЛТИНСКИ ТИП ТУРСКИ ФСТАСК СЕРНЕЛО АНТЕП

Станува збор за вид на јадро од ф’стаци добиено со целосно созревање и берба на ф’стаци. Затоа неговата боја е целосно црвена. Така, ние го нарековме Црвено жолтеникав тип на кернел од фстаци од Антеп. Општо земено, црвените жолтеникави јадра од ф’стаци Антеп се консумираат како закуски. Покрај тоа, ние претпочитаме црвено жолтеникаво тип на фстаци во индустриите за алва, чоколади и локум.

ТАТКОВИНА НА ТУРСКИ ФСТАШ

Татковина на турските ф’стаци во Турција, Иран и Туркменистан. Покрај тоа, Иран, Америка и Турција одгледуваат турски ф’стаци. Поради ова Турција е една од најстарите земји со турски ф’стаци на големо.

Места каде што најмногу расте кај нас е градот Газиантеп. Покрај Сиирт, градови во пораст се и Шанлиурфа, Кахраманмараш, Адијаман и Дијарбакир во регионот на Југоисточна Анадолија. Тоа е затоа што овој регион е исклучително поволен во однос на климатските и почвените карактеристики. Центарот за големопродажба на турски ф’стаци е во градот Газиантеп во Турција.

Кај нас се одгледуваат сите видови ф’стаци. Општо земено, производителите не ги нарекуваат ф’стаците зелено злато или златно дрво. Навистина, турскиот ф’стак обезбедува голем профит на производителот. Затоа што турскиот ф’стак е штедливо растение. Неверојатно, може да расте дури и во камени, карпести, сиромашни со минерали почви. Турските ф’стаци можат да растат на полиња кои не можат да се искористат на кој било начин.

КАКВИ СОРТИ ИМАМЕ ВО ТУРСКИТЕ ФСТАШИ

Кај нас најчесто се одгледува сорта турски ф’стаци е типот УЗУН. Производителите ја претпочитаат оваа сорта бидејќи е зелена и вкусна. Созрева во средината на септември.

Приносот на дрвјата е многу висок, но сметаме дека е среден по квалитет.

Текин, друг вид ф’стаци, е со многу висок квалитет и носи многу добри приходи. Потребна е многу топла клима и генерално расте во Газиантеп.

Најраниот тип на ф’стаци созревање е Барак Стар. Најмногу расте во висорамнините Газиантеп.

Освен овие, постојат и видови турски ф’стаци Антеп, како што се црвени, халеби, охади и сиирт. Особено типот Сиирт е еден од најквалитетните ф’стаци. Повеќе вакви видови се испраќаат надвор од земјата. Секоја година е можно да се купуваат производи.

Тип Халеби
Тип Охади
Тип Сиирт

Приближно 40 проценти од производството на ф’стаци е во Газиантеп и 33 проценти во Шанлиурфа. Иако дистрибуираме како излупени ф’стаци, тоа е и како ф’стаци од јадро во и надвор од државата.

ДАЛИ Е ВИСТИНА ДА СЕ НАРЕКУВА ДАМАСК ФСТАШ?

Според верувањето, во османлискиот период, пристаништето во Дамаск се користело за испраќање во други земји. Повеќето од областите каде што се одгледуваат ф’стаци немаат брег или пристаниште до морето.

Бидејќи регионот на Југоисточна Анадолија немал брег. Дамаск во тоа време бил и пристаниште и град на трговија. Затоа името на ф’стакот што тргна одовде се нарекува Дамаск ф’стаци.

ШТО ЗНАЧИ ПЕЧЕЊЕ НА ФСТАШ?

Кога го собираме ф’стакот од дрвото има црвена тврда лушпа додека е во овошна форма. Ние го нарековме распарчување овој процес на одвојување и отстранување на оваа школка. Овој процес го правиме откако ф’стаците се сушат и складираат во нашата земја. Но, тоа го правиме пред да бидат обработени и пласирани. Во Иран и Америка се прави кога овошјето се собира додека е уште влажно.

Ф’стаците се печени на 150 степени со или без сол пред да се пласираат на пазарот. Ако треба да се додаде сол, на печените ф’стаци се додава максимум 0,9 отсто сол.

За да може ф’стаците да му бидат понудени на потрошувачот, краевите мора да бидат отворени. За ова се користат машини за пукање ф’стаци. Ф’стаците се едно од најтврдокорните овошја во светот. Меѓутоа, најчесто кикириката спонтано пука за време на созревањето.

Како многу деликатно дрво, ф’стаците добиени од дрвото ф’стаци се повредни кога се продаваат органски. Денес во извозот на ф’стаци Турција е четврта земја увозник во светот. Во оваа смисла, нашата компанија е турска веледрогерија на ф’стаци. Ние обезбедуваме сертифицирани турски ф’стаци добиени од Шанлиурфа и околните провинции, особено Газиантеп.

Одгледување, производство, производство на ф’стаци

За да се разбере квалитетот на ф’стаците, неопходно е да се запазат условите за складирање на производството. Ова е многу важно пред да понудите продажба. Во оваа смисла, нашата компанија им придава значење на органските услови на посебните дрвца ф’стаци за производство. И ја дава потребната поддршка за одгледување во овие области.

Во оваа насока има земјоделци и градинарски површини со кои има склучено договор. Ние сме на големо со печени ф’стаци. Ние сме турски продавач на големо со ф’стаци кои се органски и со висок квалитет. Турските ф’стаци добиени како резултат на ова се нудат на големо. Нашите сорти на ф’стаци; Исполнете ги и очекувањата за квалитет и вкус на најдобар начин.

КАДЕ РАСТАТ ФСТАШИТЕ

Ф’стакот, кој е еден од вредните сорти на ф’стаци кои се одгледуваат во различни региони во светот каде доминира топла клима. Во процесот на преработка за да се претстави на локалниот или националниот пазар на храна, предметното претпријатие мора да исполнува некои критериуми.

Иако повеќето од овие критериуми се засноваат на релевантните закони на државата. Овие закони може да се изразат како критериуми на кои исто така нагласува претпријатието. Од голема важност е да се зачуваат основните природни структурни карактеристики на формата, вкусот, мирисот и бојата на ф’стакот за време на процесот на преработка. Ова е исто така важно во смисла на целосно исполнување на очекувањата на клиентите.

ТУРСКИ ФСТАЦИ ПРОДАЖБА НА ГОЛЕМО И ИЗВОЗ

Успешно обработените ф’стаци стануваат погодни за продажба на големо. Според тоа, постојат нуспроизводи кои може да се добијат со ф’стаци за таа цел. Овие производи најмногу ги нудат слаткарниците или супермаркетите; Тие можат да се изразат како видови на слатки како чоколадо и колачи. Од друга страна, во зависност од намената на купувачот, можно е и директно да се продава во амбалажа.

Постојат различни видови на потрошувачка на ф’стаци. Исто така е најпосакувана форма да се конзумира како печена и солена.
Од друга страна, можно е да се консумира на начин што го изразуваме како „суров“. Суровите ф’стаци се собираат од дрвото и се консумираат пред да се обработат. Тука повторно до израз доаѓаат барањата на купувачите. Потребните процедури за кикирики може да се направат во согласност со барањата

ПРОИЗВОДСТВО И ИЗВОЗ НА ФСТАШ

Ќе се претпочита при обезбедување на ф’стаци; Компанијата што е на позицијата одгледувач, преработувач и производител треба да биде правилно избрана.

Условите кои го одредуваат квалитетот на услугата и доверливоста на една компанија се многу важни. Некои од нив може да се наведат како претходно искуство, сертификати за квалитет, општи критериуми за квалитет на услугата и договорени добавувачи. Впрочем, нашата компанија на најдобар начин ги исполнува секторските очекувања во оваа насока.

Ова ни се враќа како задоволство на клиентите и нови договори за соработка. Во оваа фаза, нашата компанија продолжува да се подобрува континуирано. Исто така, учествува во нови проекти и договори во согласност со различноста на производите и целите за исполнување на барањата на клиентите на најдобар можен начин.

Ние сме трговец на големо и извозник на турски ф’стаци Антеп. Ние сме и веледрогерија и извозник на автентично локум.

Која е историјата на одгледувањето ф’стаци?

Историјата на ф’стаците е многу долга и многу интересна. Фстаците се одгледуваат илјадници години во денешна Турција, Сирија и Иран. Ф’стаците имаат значење и во религиите.

Ф’стаците патници и трговци ги носеле во Европа и Кина. Со текот на времето, ф’стаците се засадени во италијанските и грчките земји.

Во втората половина на 1800 година, ф’стаците биле многу популарни во САД. Трговците во САД увезувале ф’стаци од Турција и Иран и ги продавале на внатрешниот пазар.

Американскиот ботаничар г-дин Вилијам Едвард Вајтхаус патувал во Персија (денешна земја на Иран) во 1929 година. Тој собрал неколку садници од ф’стаци. Тој ги засадил овие садници во долините на Калифорнија во САД.

Централната долина во Калифорнија има совршени временски услови и почва за одгледување ф’стаци. Калифорниската долина има суво и топло време во лето. И доволно студени зими кои им се потребни на ф’стаците за одгледување. Така тие експериментирале со садење и одгледување ф’стаци. Потребни се повеќе од 15 години за да се соберат првите ф’стаци од првите дрвја.

Индустријата за ф’стаци во САД беше многу мала во 1976 година. Вкупното ниво на култури беше само 1,5 милиони фунти во таа година. Но, во 2016 година, нивото на корпус достигна 9 милиони фунти.

Денес, САД и Иран се најголемите одгледувачи на ф’стаци во светот. Турција е трета земја по големина производител и извозник на ф’стаци во светот.

Калифорнија е центар на растот на ф’стаците во САД. Климата и почвата на долината Калифорнија се достапни за одгледување ф’стаци. Поради добрите услови, има премногу полиња со бадеми и ореви. И илјадници бадеми и ореви во Калифорнија Валес. Индустријата за јаткасти плодови расте секоја година.

Денес, турскиот ф’стак сè уште е многу популарен во САД. Американските компании сè уште увезуваат турски ф’стаци во САД. Има група на луѓе кои сакаат печени турски ф’стаци во лушпата. Турските компании за трговија на големо со ф’стаци со задоволство продаваат ф’стаци во САД.

Ве молиме слободно контактирајте не доколку имате некаков интерес за нашите производи

ITC NUTS COMPANY

www.itcnuts.com
Е-пошта: cinarogluft@gmail.com
Whatsapp: +90 5332460404

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *